středa 25. srpna 2010

naše "modelka"

Máme doma modelku Zuzanku. Má nádherně zlatavou hřívu, moc nebaští a ráda se parfémuje.
Zuzanka
 
Její oblíbené vůně by se daly zařadit do kategorie "natural". Které že to jsou? Tak úplně nejraději má takzvanou "old fish", kterou snadno najde cestou kolem rybníka. Jednou na ni narazila i uprostřed louky, vzdálené několik set metrů od vodní plochy (asi nějaký dravec ztratil večeři pro své ratolesti). Tuto uleželou, ba přímo hnilobnou vůni nejraději aplikuje na šíji a krk. Ani zády nepohrdne.
Dalšími favority mezi vůněmi jsou kobylince a moč černé zvěře (asi divočáků). Ty sice nemají takovou údernost při setkání s vaším nosem, ale taky to stačí. I pěkně uleželá posekaná tráva, která už skoro teče není špatná, když je nouze.

Zuzanka při chytání bronzu

 BAHNO, bahenní koupele, tak to je parádička. Akorát musíte včas vystihnout okamžik "deaplikace", který následuje téměř těsně za aplikací bahna a prchnout do bezpečné vzdálenosti.
Tak tohle, jako správná modelka, miluje naše Zuzanka.

Zuzik těsně po bahenní koupeli

3 komentáře:

  1. Ahoj Dittu, je nádherná, tedy když není zrovna v bahně...Fotky jsem ukázala manželovi a debatujeme tady nad tím, že si "něco" takového, jako je pes lidi dobrovolně berou domů a ještě to milují...
    Dnes jsem pekla tvaroho-citronový koláč od tebe, chtěla jsem ho vyfotil a udělat ti reklamu, ale nestihla jsem...je velmi jedlý, tak příště.
    Krásný večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Ditto, tak jsem se upřímě zasmála na tvým příspěvkem :o) velmi trefné a perfektně napsané ..my máme doma taky psí slečnu, Majdu, a ta má velmi podobné parfémy - jen bych vynechala tu černou zvěř (vzatím jsme neměli možnost vyzkoušet-ale i na tu věřím časem dojde) ale na druhou stranu bych zařadila našeho favorita číslo 1. a to je kočičinec !!! Ten u nás opravdu vede..a nejlépe se v něm vyválet úplně celá...ale i přestože máme já i Majda rozdílné oblébené parfémy, moc ji milujeme a to vy vaši Zuzanku určitě taky. Tak přeji hodně krásných společných chvilek nejen při parfémování :o))) Hezký večer ... Radka

    OdpovědětVymazat
  3. Helena:
    Taky jsem se divila, že si může někdo "něco" takového dobrovolně vzít domů. Můj je to první pes v životě, u manžela doma mívali pekinéze, což je spíš typ gaučák a to se o retrívru říct nedá :-). Ale je s ní legrace - někdy lepší než televize.
    To jsem ráda, že koláč chutnal. Tak foto bude příště.
    Radka:
    Koukala jsem, že máte taky nějakého loveckého drahouška, taky to je fešanda. Parfémy též používám jiné značky než náš Zuzik, ale musím říci, že ty její jsou mnohem výraznější, těžší, skoro si říkám, zda na ně není ještě příliš mladá :-))).
    Hezký den, děvčata.

    OdpovědětVymazat