Tenhle koláč je opět rychlovka. Nejvíc práce dá příprava ovoce. Lze použít meruňky, jablka, švestky, broskve, jahody,.... Já jsem na koláč naházela nakrájené broskve i se šlupkou.
Těsto:
- 1 kelímek jogurtu
- 1 kelímek krystalového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr, který pak bude součástí celkového množství cukru
- špetka soli
- 2 kelímky polohrubé mouky
- broskve nakrájené na kousky
- skořicový cukr
- polévková lžíce cukru
- drobenka
Ditto, ten peču taky. Stále. Už na něm byly jahody, rybíz, jablka, ostružiny a nevím co ještě. Je náš oblíbený.
OdpovědětVymazatMěj pěkný den, zdravím Helena
Heleno, taky na něj sypu, co je zrovna zralé nebo i kompotované ovoce, ale párkrát jsem ho nechala déle v troubě a to upečené těsto bylo takové lehce gumózní. Když se ale koláč povede, tak je super.
OdpovědětVymazat