pátek 1. října 2010

jahodová jitrnice

Pravda, možná je trochu po sezóně na tenhle fígl, ale za pár měsíců se může hodit. Před pár lety mi to poradil kolega z práce a funguje to bezvadně.


V papírnictví  koupíte plastová střívka na jitrnice, obstaráte si krystalový cukr, jahody, mísu, šťouchadlo na bramborovou kaši a pár gumiček. V míse rozšťoucháte jahody s cukrem a naplníte jimi obal na jitrnici. Oba konce jitrnice stáhnete gumičkou a dáte do mrazáku. Pak si můžete ukrojit libovolně velký kus mražených jahod a plastový obal odstraníte jako z kolečka salámu.


Jahody nemixuji, aby zůstaly i větší kousky jahod a v řezu měla jahodová jitrnice rustikální strukturu a bylo do čeho kousnout.

2 komentáře:

  1. Střívka používám na natě do polévky,kořenovou zeleninu.Kupuji ta s menším průměrem.Dobře se to skladuje v mrazáku. Italská kuchyně je jednoduchá, ale hóódně záleží na kvalitě ingrediencí. Těstoviny mají vonět moukou,rajské mají být rajské ...atd. Děkuji za inspiraci a slunečný víkend Mokopa

    OdpovědětVymazat
  2. Ty ingredience, to je fakt, ale ono by to mělo platit pro každou kuchyni.
    Na ty jahody používám jitrnicová střívka a to by měla být ta s menším průměrem. Pěkný večer, Ditta

    OdpovědětVymazat