Ingredience:
- rajčata nakrájená na větší kousky
- nakrájený česnek
- olivový olej
- ocet balsamico
- provensálské koření (nebo bazalka, nebo tymián, nebo dobromysl)
- trochu medu
- sůl
- mozzarella
Všechny suroviny dát do misky (bez mozzarelly), protřepat, nemíchat. Vlastně obráceně, promíchat, netřepat a nasypat do zapékací misky. Troubu předehřát na 180 stupňů a dát péci. Servírovat v zapékací misce nebo přendat na talíř, navrch nakrájet mozzarellu a sníst ještě teplé s chlebem nebo ciabattou.
Drobná poznámka na konec: tu mozzarellu jsem na rajčata nakrájela celou, ta troška na vrchu je kvůli focení, aby ta rajčata byla vůbec vidět.
Dituško, ty nás tedy zásobuješ dobrotama, mňam! To určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatKrásný víkend, zdravím Helena
Helčo, díky za pochvalu. To víš, já na tu rukodělnou činnost momentálně moc nejsem - háčkování a vyšívání nezvládám vůbec, tak aspoň nějaký ten recept. Taky ti přeji pěkný víkend (snad bude trochu hezky). Ditta.
OdpovědětVymazat