čtvrtek 30. září 2010

pečená rajčata s mozzarellou

Opět jednoduché, rychlé a velmi velmi jedlé.


Ingredience:
  • rajčata nakrájená na větší kousky
  • nakrájený česnek
  • olivový olej
  • ocet balsamico
  • provensálské koření (nebo bazalka, nebo tymián, nebo dobromysl)
  • trochu medu
  • sůl
  • mozzarella


Všechny suroviny dát do misky (bez mozzarelly), protřepat, nemíchat. Vlastně obráceně, promíchat, netřepat a nasypat do zapékací misky. Troubu předehřát na 180 stupňů a dát péci. Servírovat v zapékací misce nebo přendat na talíř, navrch nakrájet mozzarellu a sníst ještě teplé s chlebem nebo ciabattou.

Drobná poznámka na konec: tu mozzarellu jsem na rajčata nakrájela celou, ta troška na vrchu je kvůli focení, aby ta rajčata byla vůbec vidět.

2 komentáře:

  1. Dituško, ty nás tedy zásobuješ dobrotama, mňam! To určitě vyzkouším.
    Krásný víkend, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Helčo, díky za pochvalu. To víš, já na tu rukodělnou činnost momentálně moc nejsem - háčkování a vyšívání nezvládám vůbec, tak aspoň nějaký ten recept. Taky ti přeji pěkný víkend (snad bude trochu hezky). Ditta.

    OdpovědětVymazat