čtvrtek 2. září 2010

degustace


Tak jsem přemýšlela, kam zařadit tento příspěvek a nakonec to vyhrálo "něco na zub". Mohla bych založit nové téma - degustace, ale vlastně ochutnávání různých nápojů a pochutin je tu kvůli tomu, aby jsme se lépe orientovali v dobrotách a tudíž něčeho dobrého na zub.

Již bezmála 9 let chodím na degustace vín, které v Kladně pořádá  Milan Provazník




Taková degustace má za následek, že se vaše pusa stane "fajnovou" a jen tak něco si hrdlem neprolejete.


Na poslední degustaci minulý týden jsme měli italská a francouzská vína a ještě něco navíc - výborný sýr a uzeniny od malovýrobců z Itálie, francouzské černé olivy naložené v soli a nakonec vynikající francouzskou čokoládu, kterou vyrábí Michel Cluizel.


Za ta léta jsme chutnali nejenom vína, ale i různé čokolády, čokoládové lanýže, olivový olej, sýry, uzeniny a poslední dva, tři roky také bývají "tématické večeře" a to i s výběrem vína k jednotlivým chodům.

dopito a dojezeno

Musím říci, že k Milanovi chodím moc ráda pro dárky celému příbuzenstvu a taky pro něco na zub. Když jsem bezradná, nebo nevím, co vlastně chci, vždy mi ochotně poradí a pomůže vybrat. Kdo to nemáte daleko, alespoň se zajděte podívat.

6 komentářů:

  1. Dittu, to je paráda! Zase to jídlo a pití...Máme tady doporučeno podobné "zařízení" , jen jsme se tam ještě nedostali...budeme to muset napravit, zní to moc lákavě!
    Krásný den, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Heleno, rozhodně na takovouhle akci zajděte. Určitě se vám "rozšíří obzory", přinejmenším ty chuťové :-). Hezký večer. Ditta

    OdpovědětVymazat
  3. Ditu, také mám chlupatý jazýček na vína...můj muž chvilku pracoval u vinaře v Lucembursku, takže lecos přivezl... :o)) Až budeš mít chvilku přijď si pohrát...pa Mokopa

    OdpovědětVymazat
  4. Mokopo, jdu na tu putovní soutěž, na kterou jsi mi dala pozvání. Aspoň vím, co s načatým večerem :-) Ditta

    OdpovědětVymazat
  5. Jídlo a pití, to je prožitek. A po degustaci dobrého vína si do pusy opravdu nic nedobrého jen tak nevložíte :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, je to skoro prokletí ta "fajnová" pusa :-)

      Vymazat