Originální recept tohoto koláče mám z blogu dolcevita (Šárčina škola vaření) a už jsem ho, s úspěchem, několikrát dělala. Tentokráte jsem postrádala některé suroviny, tak jsem si recept upravila k obrazu svému. Myslím, že výsledek nebyl vůbec špatný.
Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g tuku (máslo, hera, zlatá haná)
- 125 g cukru moučka
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 vanička tvarohu
- 2 vejce
- 100 g strouhaného kokosu
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
- cukr krystal (cca 3 - 4 polévkové lžíce)
- trochu citrónové kůry
- plechovka ananasového kompotu (kolečka nebo nakrájené kousky)
Přiznám se, že moc nemusím listové těsto u těchto typů koláčů. Když se koláč upeče, je korpus z listového těsta moc tuhý. Domácí listové těsto by bylo asi lepší, ale to dělám jenom někdy na Vánoce na štrůdl.
Ještě jedna technická poznámka na konec. Příště bych do náplně přidala jedno vejce navíc, nebo trochu mléka, aby byla náplň krapet řidší, protože ji kokos dost zahustil.
Ahoj Dittu, to zní hodně dobře. Můj tchán má rád kokos, koláč vyzkouším, třeba mu udělá radost :o)
OdpovědětVymazatHezký večer, zdravím Helena
Helčo, koláč vyzkoušej. Určitě nebudeš zklamaná. Pěkný den, Ditta.
OdpovědětVymazatAhoj ahoj, tak koláč podle Tvého návodu mám právě v troubě. Trochu jsem si teda pozměnila recept k obrazu svému, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Dám vědět :-)
OdpovědětVymazatLenka
Tak jak to dopadlo, Lenko? Ditta
OdpovědětVymazat