středa 29. září 2010

těstoviny à la Italia


Tento pokrm je snadný, rychlý a poživatelný. Okoukala jsem ho od kamarádky, která se ho naučila od italského přítele.

Na jednu porci je potřeba:
  • 2 větší rajčata (pokrájet na větší kousky)
  • 1 větší stroužek česneku (nakrájený na plátky)
  • trochu olivového oleje
  • 2 kávové lžičky naložených kapar
  • chilli paprička (sušená nebo čerstvá)
  • čerstvá bazalka
  • nastrouhaný parmezán (používám grand moravia)
  • porce těstovin (uvařím, které máme zrovna doma, ale nejlepší jsou špagety)


Na olivovém oleji orestovat česnek, přidat rajčata, kapary, papričku a chvíli to všechno dusit dokud rajčata nepustí šťávu. Nakonec přidat natrhané lístky bazalky (když už je směs vypnutá). Těstoviny uvařit v dostatečně osolené vodě, dát na talíř, přelít rajčatovou omáčkou a posypat parmezánem. Toť vše. Nejdéle vždy trvá uvaření těstovin.

2 komentáře:

  1. Už zase to jídlo skoro v noci! Dittu, mňam, my jsme hodně italská domácnost, tedy neházíme po sobě talíře, snažíme se podle nich vařit :o) Omáčku dělám hodně podobně, jen mě Italové naučili vše až na parmezán promíchat v hrnci s trochou vody z uvařených těstovin.
    Pěkný večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Heleno, tahle omáčka je děsně žrací a normálně to taky promíchám, ale na fotce by se to asi moc nevyjímalo. Ještě mám v záloze jeden recept. Taky něco jako Itálie, ale nevím, zda to dneska stihnu dát na blog. Hezký večer, Ditta.

    OdpovědětVymazat