sobota 28. ledna 2012

čtvrtý rozměr, aneb poznej deset rozdílů

Tentokrát jde o malý test pozornosti. Na dvou fotografiích (FOTO 1 a FOTO 2) musíte rozpoznat 10 rozdílů. Odměnou za splnění úkolu je odhalení "čtvrtého rozměru".

FOTO 1


FOTO 2

A teď přichází slíbená odměna v podobě odhalení "čtvrtého rozměru".



Jenom pro vysvětlení:
Nic se neděje bez příčiny, takže ani tento krátký příspěvek tu není pro nic za nic.

21 komentářů:

  1. Bezvadné, supr a jak pravdivé, 3krát jsem si to pustila ,vzpomínala.....ach jooooo,Daja

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem vedle, jak ta jedle...., ale asi jsem zůstala zapíchnutá někde v DVD a ne nemám na ty 4 D, neb se zrakovou vadou, nemohu koukat ani na 3 D:-D Nevím, zda dnes budeš z mého komentáře v obraze?!
    Přeji W.E bez falešné noty ve 4D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že zase tak vedle nejsi. Naopak vedle jsem já, protože zkratky jsou moje slabá stránka a vůbec netuším, co je to W.E (napadá mě jen weekend). Vzhledem k tomu, že píšeš o 4D, tak myslím, že víš o čem to asi tak může být. Takže: časový rozdíl fota 1 a fota 2 je 40 běžných časových úseků, takže ve výsledku si pak říkám "ach jo, ten čas letí". Ježiši, já to vokecávám. Stačilo by napsat, jak ten čas letí :-) bez fotek a možná jen s tou písničkou. Jinak, hlavním důvodem je dnešní významný den (Karel Veliký má svátek), který jsem takhle "zakuklila". Uf, totálně jsem se tím grafomanským kličkováním vyčerpala :-)

      Vymazat
  3. ... blahopřeji Karlu Velikému :-), hodně zdraví a hodně dalších časových úseků... HanaL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hano, díky. Karlovi to vyřídím, bude rád :-)

      Vymazat
    2. Ještě jsem měla dodat ,že můj otec slavil jmeniny a říkal si veliký ne,že by měl takový intelekt ale ,že byl vysoký zemřel mlád ,Daja

      Vymazat
    3. Dajo, můj taťka také slavil jmeniny 28.1. Když mu někdo přál na Karla, myslím, v listopadu, říkával, že to slaví na Karla Velikého v lednu. U nás se to tento den sešlo víckrát - táta svátek, já narozeniny a po svatbě přibyl další oslavenec, moje tchyně.

      Vymazat
  4. Dittu, jdu tedy pozdně, ale přece!
    Přeju všechno nej, hodně radosti, zdraví, prostě se měj!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helčo, díky. To se počítá, i když "pozdě" :-)

      Vymazat
    2. Ditko, to jsi mě moc potěšila,já si myslela,že jen můj tatka takhle pomýlil rodinu chi chi a hlavně jsem se štastnou náhodou dověděla ,že slavíš narozeniny,nevím kdy ale hlavně měsíc tak Ti dodatečně přeji at´máš dobré a stálé zdraví,jak všichni víme od toho daru se odvíjí vše,také nějaké ty korunky.....aby sis mohla splnit nějaké ty své tajné sny...Daja(můj muž je také vodnář,24ledna)

      Vymazat
    3. Dajo, díky. Je fakt, že když není zdraví, není vlastně nic. Jinak, jsem vodnář, toho 28.1.
      Ještě něco málo k tomu svátku. Pamatuji se, že ještě někdy před 15-20 lety byla tento den v kalendáři dvě jména Karel/Otýlie. Teď už je tam jen ta Otýlie. Nevím, kdo měl ten úžasný nápad a Karla vymázl.

      Vymazat
  5. Mila Dittus, posilam moc gratulaci a preji vse nejlepsi do dalsich let. Na fotce by se mozna nejaky rozdil nasel ale dusi jsme stale ty holky z culiky :)Preji krasny tyden a zdravim, Monika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, já využívám situace a dávám Ti na vědomi ,že Ti nemohu psát přízpěvky ,mrzí mě to, nevím čím to je! Daja

      Vymazat
    2. Moniko, díky. Někdy mám pocit, že je to jen na tom papíru (ten dávný rok narození), že je to jen překlep :-)
      Tobě taky pěkný týden a ne snad tak mrazivý jaký má být tady. Ditta

      Vymazat
    3. Ja Tě zas otravuju , ale jim to hrabe co se týká té Otýlie,určitě je víc Karlů ...Otylky pardon....jo a ještě já mohu jen játra ,tak možná z toho,a myslela jsem nakladané hřiby, ale raděj to zkusím z jater at´ neporuším ten styl ,tak dobrou ,Daja

      Vymazat
    4. Tak aby jim nehrabalo :-) Karel Veliký zemřel 28.1. a navíc později byl svatořečen, takže byl i v kalendáři a byl ještě v kalendáři s dalším listopadovým Karlem. Který mamlas před pár lety vyšoupl z 28.1. toho lednového Karla, nemám tušení a ani nevím, co ho k tomu vedlo. To, že tam v tom lednu byl, vím na 100%, protože můj tatínek měl svátek a já narozeniny. Věřím, že je stále spousta Karlů, kteří ten svůj svátek slaví toho 28.1., a kteří si pamatují, že bývali napsaní v kalendáři. Pro zajímavost,já, když jsem byla malá (1. stupeň základky), jsem taky nebyla v kalendáři.
      Dej tam ty játra, bude to asi vhodnější.
      Tak, snad už bude "záhada Karel" vyřešena :-)

      Vymazat
  6. Dittu, ja zadny rozdil nenasla, jedine co je videt je prima holka, ktere kouka z kazdeho oka 10 certu. A dodatecne vsechno nej k narozeninam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, ty jsi hodna holka a vis, jak udelat radost :-), diky. Ja bych tedy jeden rozdil nasla - ty copy byvaly blondate :-)

      Vymazat
  7. Zase jsem se ukázala, že ty kvízy nezvládám! Milá Ditto, tak pozdě, ale přeci dodávám, krásně pro-klouzni (neu-klouzni) tou "karanténou", až do dalšího Století, bez poruchy na zdraví, ni na mysli!!!:-D
    (fr. pojmenování této číslice quarant, má něco do sebe, člověk se po pubertě a před menopauzou, dostává do jakési karantény-mezidobí:-D)
    Abych to oficielně ztvrdila, jdu si rychle, ještě na tvé zdraví, ťuknout dvojkou bílého!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, teď jsem se tím tvým příspěvkem pobavila :-) Hezky jsi to napsala. Jinak, byla bych ráda na začátku té "karantény, ale už z ní, bohužel, brzo vystoupím.
      S tím vínem jsme měly stejný nápad, také mám nalito. Tak aspoň symbolicky " na zdraví, ať slouží zdraví i tobě"!

      Vymazat