neděle 19. srpna 2012

vybarvená návštěva


Bez pozvání se u nás na zahradě objevila návštěva, pyšnící se pestře zbarveným oděvem. Taková klasická marnivka, která musí neustále dávat na odiv, jaká je krasavice a jak jí to sluší. Nejen, že přišla bez pozvání, ale navíc našla zalíbení v pořádání lístků routy vonné a přivedla si taky kamarádku. Zprvu jsem ji chtěla vypakovat zpět odkud přišla, ale pak jsem ji nechala, ať se chová jako doma v duchu hesla "nech brouka žít".




Už se těším, až se příště převlékne a roztáhne svá velká křídla a bude poletovat po zahrádce a my si budeme moci prohlédnout krásu Otakárka Fenyklového.


Ještě něco málo na konec. V pátek ráno to u nás vypadalo jako po přenocování Oduly.



10 komentářů:

  1. No, ono všeho tolerování s mírou:-) Podáš některým prst a oni sežerou celou zahradu...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že nesežerou :-) Tyhle jsou naštěstí jen dvě, běláskových housenek bývá více a ty čas od času vraždím.

      Vymazat
  2. Ahojky ,tak za prvé ,mám šok jak je tady KUKURA mladý a frajerský !!!(už jsem na něj zamoměla)a pak se mi moc zalíbila tá Tvoje bylina.Moc jsem o ní nevěděla,asi si jí někde nasadím do koutka.Líbí se mi pavučinky je to takové nevšední ,každý to nemá....Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajo, jestli chceš, pošlu ti semena, až dozrají. Jestli z nich půjde něco vypěstovat, nevím, ale zkusit to můžeš. Pavouků máme tolik, že se divím, že nebyla zahrádka pod pavučinou celá.

      Vymazat
  3. Dittu, musím tedy souhlasit s Renčou, i když na fotkách je to fakt krása! My teď momentálně trochu bojujeme se sršni, zatím nevíme, kde bydlí a teď nalétají do bazénu a asi pijí...
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, sršni budou asi o dost horší než ty housenky. K nám lítají, když kvete břečťan.
      No jo, srpen je měsíc vos a sršňů, tak si to musíme pořádně užít :-)

      Vymazat
  4. Nádherné pavučinky, povedly se pěkné fotky.

    OdpovědětVymazat
  5. Amélie, díky za pochvalu. Ty pavučiny už ale někdy pěkně lezou na nervy, když se do nich každou chvilku jeden zamotá :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jééééééé ,myslela jsem ,že je to bourec morušový a Ty budeš tkát hedvábí!!!!Jsem ráda,že Ti chutnalo jídlo nejchutších z Beskyd!I Péťa Bezruč to papal i zbojníci Ondráš a Juráš!Ditko jsi moc hodná ,pár semínek bych brala mám takový pocit,že je to tajemná rostlina a to já ráda !Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což o to, hedvábí bych brala, to můžu, ale asi z toho nic nebude. Routa přeci jen není moruše a Otakárek není Bourec :-)
      Ta chudá jídla ve většině případů jsou velmi jedlá a dobrá (u mě se ale nechytá nic z krup, ty nemusím). Semínka ti pošlu, snad z nich něco vypěstuješ.
      Do mejlu ti ještě pošlu dotaz, abych tady s tím neotravovala, ale nevím jak dlouho mi to bude trvat, znáš mě :-)

      Vymazat