Pastýřský koláč, nebo - li shepherd's pie, je pokrm, který se připravuje v Irsku a Británii. Já vím, že se britská kuchyně netěší nijak velké oblibě, ale tohle jídlo není vůbec špatné, skoro bych si troufla říci, že je výborné.
Proč si nedat bramborovou kaši a maso se zeleninou v trochu jiné úpravě. Na talíři to pak vypadá velmi úhledně, než když se pleskne k jednomu okraji talíře kopeček bramborové kaše (někde polité máslem, což NESNÁŠÍM) a vedle toho kus masa (proti řízku s bramborovou kaší nic nemám, aby si někdo nemyslel).
Ingredience na masovou směs:
- asi 500 g mletého jehněčího masa
- 1 nakrájená cibule
- několik nakrájených stroužků česneku (kdo nemá rád, může vynechat)
- trochu oleje
- 3 menší mrkve nakrájené na menší kousky
- 2 malé cukety nakrájené na půlkolečka
- 1/2 hrnku hrášku (může být i mražený)
- sůl, pepř a muškátový oříšek
- trochu bazalky nebo rozmarýny
- cca 2 polévkové lžíce hladké mouky
- asi 700 g brambor
- kousek másla
- mléko
- sůl
- 2 žloutky
Milá Dittuško, ty vločky jsou úžasné! Já si s drátkem moc nerozumím, Terka občas drátkuje. Díky za recept na schepherd´s pie - anglická kuchyně opravdu nemá dobrou pověst. Naše Terka tam žila cca rok a udělala si celkem obrázek, všechno asi není tak hrozné, podle ní jen málo duchucují.
OdpovědětVymazatKrásný adventní večer, moc zdravím Helena
Helčo, já si s tím drátkem a korálky taky moc nerozumím, ale nakonec se to nějak podařilo.
OdpovědětVymazatS tím dochucováním to bude asi pravda, ale určitě se to lepší. Na druhou stranu, ty jejich staroanglické koláče a drobenkové koláče nemají chybu, pokud nejsi závislák na kynutém těstě. Hezký večer, Ditta.