neděle 12. prosince 2010

skleněné vločky


Učila jsem se vyrábět vánoční ozdoby z korálků. Není to zrovna jednoduché, protože navlékací drátek si žije svým vlastním životem a přinutit ho dělat, co chci já, je někdy obtížné.


Při tom prvním velkém sněžení u nás několik hodin nešel proud a tak jsem zkusila vyfotit hvězdičky jenom při svíčce. Jak to dopadlo, posuďte sami.

7 komentářů:

  1. Dittuško, nádhera!!
    Babička měla takové ozdoby na stromečku - dýchlo na mě dětství - děkuju!!
    Hezkou adventní neděli všem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dittu-
    hvězdičky jsou krásně romantický..........
    Ten výraz, že drátek si žije svým životem mi připomnělo, když mě dcera požádala, ať jí vyrobím drátěný poklop... vydržela jsem dlouho, ale nakonec všechno letělo do kouta !!!
    Pěkný předvánoční čas
    Jaromila

    OdpovědětVymazat
  3. Danuško, taky mám těch pár ozdob po babičce a pořád se je snažím zachovat při životě - občas se někde rozmotají, tak to zase zašmodrchám a pověsím na stromek. Měj se hezky svátečně, Ditta.
    Jaromilo, asi jsem při vytváření hvězdiček měla stejné pocity - napětí v páteři až ke kostrči, pocit, že to všechno rozcupuju na prvočinitele a vyhodím někam hodně daleko. Taková kočka si rozčilení a napětí v páteři řeší šviháním ocasu, ale co máme dělat my?! No, nakonec jsem to zvládla, ale občas jsem měla pocit, že ty korálky rozhodně nejdou provléknout drátkem. Hezký zbytek sváteční neděle. Ditta.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Ditto, koralkove ozdoby jsem si zamilovala a jsem rada, ze se vraci do mody:) Hvezdicky se ti moc povedly a fotky jsou take hezke, jak je videt jde to i bez elektriny :)) Hezky tyden preje Monika....

    OdpovědětVymazat
  5. Moniko, díky za pochvalu, ta určitě potěší. je pravda, že ty korálkové ozdoby byly,jsou a budou vždycky moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krasne,mohla bych poprosit o navod.
    simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi vás zklamu. Hvězdičky jsme dělaly pod dohledem zkušenější "vyšívačky" korálků, která absolvovala výtvarný kurz pro tuto metodu zpracování korálků. Sice někde pár návodů mám, myslím v němčině, ale momentálně netuším kde. Kdybych je našla, mohu vám je poslat, ale pokud jste začátečník, asi z nich nebudete moc moudrá stejně jako já. Třeba vám ale pomůže tento odkaz: https://www.google.cz/search?q=v%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD+hv%C4%9Bzdy+z+kor%C3%A1lk%C5%AF+n%C3%A1vody&client=ubuntu&hs=KJJ&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=e1QsUtjFN4nGiwLNpYFg&ved=0CC4QsAQ&biw=1776&bih=789

      Vymazat