Na dvě porce je třeba:
- 3 vařená vejce (nejlépe domácí)
- 1 malá hlávka čínského zelí
- jogurt + majonéza v poměru 1:2 (možno nahradit pouze zakysanou smetanou a nebo použít jenom jogurt)
- 2 stroužky česneku (nasekat, utřít, prolisovat)
- nasekané lístky bazalky
- sůl, mletý pepř,
- trochu citrónové šťávy
- mletá uzená paprika (stačí i sladká/pálivá neuzená)
- hrubá mořská sůl
Někoho možná zarazila sůl, kterou jsem použila na posolení vajec. Sůl fleur de sel je královnou solí v gastronomii. Používá se třeba i na výrobu čokoládovových lanýžů. Na Gastroportálu je o tom docela zajímavý článek. Jinak solí, které se používají při vaření, je docela pěkní řádka. Nedávno jsem na stránkách firmy Solsan objevila stručný solný slovníček, který určitě stojí za přečtení.
Ještě pár informací k mleté uzené paprice. Španělská uzená paprika je oblíbená přísada v mnoha receptech ve Středomoří a hlavně ve Španělsku. Paprika se suší několik týdnů nad pomalu hořícím dubem. Výsledkem je sladká kouřová chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat