neděle 27. dubna 2014

hadi a štíři už na nás míří

Letošní sv. Jiří dostál své pověsti, "hadi a štíři" jsou už venku k veliké radosti našeho kocoura, který má momentálně na svědomí tři oběti z výše jmenovaných druhů živočišné říše.


V uplynulém týdnu sežral jednu ještěrku, druhou donesl až do kuchyně. Ještěrce se podařilo zdrhnout kamsi pod nábytek a teď tam někde vegetuje a nejspíš už to má spočítané.
Poslední známou obětí byl slepýš, kterého se naštěstí podařilo zachránit. Kočičák byl očividně zaskočen tím, že po donesení slepýše do domu nebyl paralyzován přítomností predátora a byl docela čilý a hrozilo, že nám taky někam zaleze pod nábytek, nebo nějakou skulinou pod podlahu.
Kocourovi pořád vysvětlujeme, že ještěrky a slepýši (to je vlastně taky ještěrka) jsou chráněné, že by nás ty jeho gurmánské choutky mohly přijít pěkně draho, ale nějak ho naše výtky nechávají chladným.

Nakonec ještě jednu o drakovi, který se v ní jen mihne, ale to je tím, že třetí, poslední, díl zfilmovaného Hobita bude až v prosinci.



Ps:
1. Ta ruka, která drží slepýše, je moje.
2. Překlad písně je zde.
3. Jeden drak vylézá z hory i u nás za vsí, což je vidno na následující  fotografii.

Nápověda pro ty, kteří nic nevidí: je to ta věc uprostřed.

4 komentáře:

  1. Vidím, že váš kocour je docela lovec :o)
    My na Jiřího hlavně slavíme - Terka má narozeniny...
    Hezký večer Dittu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, náš kocour je pěkný mordýř, i když na to nevypadá. Kastrované kočky jsou prý líné, ale to u toho našeho rozhodně neplatí. Měj se hezky. D.

      Vymazat
  2. Ahoj Ditko,nejdřív jsem se chtěla zeptat čí pěkná ruka drží toho haďouna,kterého nemusím a mám z něho infarkt,bylo mi odpověděno!Posléze jsem se hodila do klidu, relaxační muzičkou...poslyš,ta příroda kolem Tvého příbytku a ty borovice je úpně jak z Hobitů a k tomu ten Váš kocour....no užívej si to ale po tmě...Bacha na draky:-) Dája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dajo. Slepýšů se nebojím a nedělá mi problém je vzít do ruky a odklidit je z cesty, aby je něco nepřejelo, nebo nezašláplo. Problém mi dělají velcí černí pavouci a ještě některé jiné druhy pavouků snad vyjma sekáčů, ale hysterák z nich nemám :-) Užij si zbytek neděle. D.

      Vymazat