sobota 21. září 2013

pár letošních pouťových postřehů

Už to vypadá, že se naše Mariánská pouť "chytla" a stane se do budoucna nedílnou součástí kladenského venkova. Aby tomu tak bylo, musí mít zajímavý průběh a  návštěvníky v uspokojivém počtu. Letos se podařilo obojí - moc pěkný program i spousta návštěvníků. Stánků bylo také dost, tradičně košíkář, pár hrnčířů, šperkaři, ..., stánky s rozličným občerstvením, ale žádný stánek s roztodivnými podivnostmi "made in ..." (doplň si sám) a tak to taky chceme do budoucna uchovat.
Třešničkou na pouťovém dortu byl Teátr Víti Marčíka. To bylo něco. Bránice diváků nebyly v klidu snad ani minutu. Nevím, kdo si dvě pohádková představení užil víc, zda děti, nebo dospělí.



Nesmím též zapomenout na folklórní soubor Gaudeamus. Lidové tance, zpěvy a moudra mají něco do sebe. Jsou v nich po staletí ověřené pravdy, city i nálady našich předků.



Pro nejmenší návštěvníky nesměl chybět kolotoč na ruční pohon.


Celý den pak doprovázel návštěvníky orchestr FŠ BAND.


Nakonec trocha rukodělné činnosti.




Další fotografie budou na FB stránkách kapličky a OS Žehrovák.

8 komentářů:

  1. Ahoj Dittko,Také by se mi tam líbilo! A která tanečnice v kroji jsi Ty???? Dlužíš mi odpověď:-) pa Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda Dajo. Ty jsi mě nepoznala? To mě teda mrzí :-))

      Vymazat
  2. Dittu, musím říct, že upřimně závidím - letos se mi nějak nepovedlo na nějaké pouti být. A když chyběly výrobky made in... , tak musela být úžasná.
    Pohodový večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helčo, nezoufej. Určitě se ještě někde nějaká vyloupne, ale asi to bude i s těmi " made in ..."

      Vymazat
  3. Ahoj Dittu, jsem rada, ze se vam pout tak vyvedla. Podobne ace moc miluji a vzdy obdivuji zrucnost a nadani. Mej se moc hezky, Monika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moniko. Takovehle poute jsou moc pekne, ale moc jich neni. Vetsina pouti je u nas se stanky s plastovymi sunty a kolotocarskymi atrakcemi s rvouci muzikou.

      Vymazat