pondělí 31. prosince 2012

neočekávaná cesta ... jen ne do multikina

Prvně jsem se s tímto fenoménem dnešní doby setkala před 16 lety v jeho domovině. Valila jsem oči na lidi, kupující si kýble popcornu (ten největší měl obsah snad 10 litrů), tupláky coca - coly s brčky, pytle chipsů a bůhvíčehoještě.

Tady v Čechách jsem samozřejmě byla v tomto zařízení několikrát a vypozorovala jsem jev, který pro mě činí návštěvu tohoto zařízení NESNESITELNOU. Za ta léta se hladina zvuku zněkolikanásobila, a když mě při poslední návštěvě hrozně bolely uši, vibrovaly vnitřnosti, lidi mlaskali a srkali, tak jsem si řekla, že mě tam už nikdy neuvidí.

No jo, ale dávají první díl Hobita. Co budu dělat? Naštěstí je ještě pár kin, kde se nemusíte bát, že vám někdo vyklopí kyblík popcornu na hlavu a pobryndá vás nějakým přeslazeným sajrajtem a nasadí vám brýle, abyste byli ve 3D (jen tak mimochodem - pro lidský mozek zrovna nic moc technologie).



Recenze na první díl trilogie nejsou nijak příznivé. Jak František Fuka tak Mirka Spáčilová jej pěkně ztrhali. Slovo NUDA se v recenzích po celém světě táhne jak červená nit. Já za sebe mohu zodpovědně prohlásit, že jsem se nenudila. Mě se to líbilo. Takže, nečíst recenze, přečíst si knihu a jít se přesvědčit do kina osobně.

Nakonec ještě přidám Thorinovu píseň, jejíž originální znění pro film od Neila Finna je zde.

8 komentářů:

  1. Milá Dittko ,hezky jsem si zamrumlala s Hobity.Jejich tenorovobasový šrum mě uklidnil a tvé povídání jako vždy pobavilo!!!Do Nového roku 2013 upřímně přeji to co přeji i sebe,tedy zdraví,hezký pohled na svět a zdárné zdolávání překážek!!!Těším se,že si spolu uvaříme a pobavíme!Tak ničím nerušený vydatný spánek,a zítra radost ze života!!!Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajo, díky za novoroční přání. Tobě přeji totéž. Jinak, letos se kolem nás docela krotili a rachejtlí nebylo tak moc. Pouze jedni sousedi blbli výrazněji ještě před půlnocí (mají malé dítě, tak asi aby si taky užilo), vypalovali rachejtle pěkně proti protějším domům (to jest i naším směrem) a ještě si pustili několik balónů štěstí, nebo jak se tahle blbina jmenuje, která občas něco podpálí. Hezký den. Ditta

      Vymazat
  2. Klidně prožití, z kina zažití:-)
    Do roku 2013 jen ještě popřeji, dále tolik humoru a zdraví a jak jedni praví, zbytek si už nějak vygooglujeme:-D
    Celé rodině ještě popřeji, jen to nejlepší co se dá na tomto světě ještě najít!
    Renata and co

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, díky. S tím filmem bych si dala hned repete - jsem prostě nadšenec trilogie Pána prstenu a teď Hobita, který zase bude ve 3 dílech rok po sobě. Ach jo.
      Tobě a tvým blízkým taky přeji hezký rok a ve zdraví jeho překonání. Ditta

      Vymazat
  3. Naštěstí mě nikdo do takových kin neber. Do nového roku hodně zdraví, štěstí a lásky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Multikina jsou opravdu dost hrozná, ber to spíš jako pozvánku ke zhlédnutí filmu třeba z dvd. Děkuji za novoroční přání. Tobě přeji hlavně zdraví a též nějakou zajímavou neočekávanou cestu.

      Vymazat
  4. Dittko já Ti píšu sem,protože se vždycky mohu vykecat...je mi tě líto, ale když Ty mi tak rozumíš!!!!Ještě k Silvestru,ty hořící lampiony co se tak rozmohly to je fakt dílo,padly na moji zahradu kde mám chvojím přikrytou Levanduli atd.Málem jsem skočila z balkonu!!!!Co se týká Tvé vytříbené pozorovací schopnosti jsi dobrá,hotový detektiv Poirot!Je to 365,nemám totiž č5 a tak jsem to musela udělat tak,doufám,že není přechodný rok!Nemáš recept na nějakou polívku????Nevím už co bych navařila.Pa Daja.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak řekl můj muž, nejlepší by bylo pořídit si brokovnici, a když je leště lampion nad pozemkem nebo barákem dotyčného idiota, tak ho sestřelit, ať jim to tam padne zpět a případně něco podpálí. Zbytek ti napíšu do mejlu. Tak zatím.

      Vymazat