sobota 23. června 2012

noc v Alhambře

V Alhambře jsem, k mé škodě, nikdy nebyla, ale dostala jsem dvd z koncertu jedné kanadské zpěvačky, skladatelky a hráčky na klavír, keltskou harfu, akordeon, ... , který se v Alhambře konal. Musel to být fantastický zážitek, který dvd  nenahradí, ale aspoň trochu přiblíží.
Hudbu Loreeny McKennitt znám víc jak 20 let a nikdy se mi neomrzela - sympatická žena s úžasným hlasem a hudebním projevem.



Celý koncert je k dispozici zde :
http://www.youtube.com/watch?v=7YxFGcvsBJM&feature=related
Rozhodně stojí za poslech i za podívání (snad ho z youtube brzy nesmažou).

6 komentářů:

  1. Jak jinak, než krásná rusá žena s krásným hlasem, musí zpívat krásně a krásné balady:-D Děkuji za tu chvilku plachtění v dávných dobách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, máš pravdu - krásná ženská s krásným hlasem.

      Vymazat
  2. Dittko, báječně se nám staráš o dobrou krmi pro tělo ,ale i duši,potěšila jsi mě krásnou baladou,krásným sopránem kterému já říkám falzetový a countri-dramatický-irský...chichi....Je to ale krásná žena a ten její talent to bych brala.....též doufám,že to z youtube nesmažou alespoň do doby než si to moje kámošky a početná rodina nevychutnají.Jaksi nechápu jak to,že jsem ji přehlédla.Hezkou neděličku! Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajo, mám obavu, že toho každý v životě přehlédne strašně moc a tak jsem vděčná každému, kdo mi poví něco nového a navíc zajímavého.

      Vymazat
  3. Dittu, Alhambru bych brala i bez hudby, ale takhle - sen!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helčo, ty jsi velká cestovatelka, tak si myslím, že nám určitě někdy předložíš fotoreportáž z Alhambry. A máš pravdu, že spojení hudby s takovým nádherným místem, musí být nezapomenutelný zážitek.

      Vymazat