pondělí 12. března 2012

šrouby a matice pro Daju

Daja mi onehdá napsala, že se těší na nějaké to moudro, které jí napíšu. Já bych si dovolila to trošku upřesnit. Ono nejde ani tak o "moudra", ale o postřeh při prohlížení jejích fotografií, a když vidím, že občas "spíchne" dekoraci, očividně, na základě "vyloupení" šuplíku v manželově dílně, tak nemohu jinak, než tak trochu jejího muže litovat (ale jen trochu).
Zdá se mi, že jejich vztah je léty prověřený a zocelený a tím pádem jsou moje "moudra" na nic a místo toho posílám k Daje tuhle písničku, která je i pro jiná, léty zocelená a prověřená,  manželství.



Ps:
Snad se na mě Daja nebude zlobit, že jsem jí odpověděla takhle a ne v komentářích pod příspěvkem, ale tahle písnička se mi moc líbí a pořád jsem pro ni hledala vhodnou chvíli pro uveřejnění na blogu a Daja mi tak pěkně nahrála, že toho nešlo nevyužít.

8 komentářů:

  1. Dittko,my oba tady už po páté pouštíme písničku od Tebe o které ani nevíme,že existuje.Ten můj říká ,že je natolik pravdivá,že se stane jeho hymnou!!!V létě bude naše 30leté výročí a chystáme grilovačku a tento song si necháme zahrát,pak mě ,jak slíbil odveze do Itálie,tam ho musím nosit na rukou, ale jen v moři to provádím každý rok,jednou jsem mu to slíbila....ve slabé chvilce,proč?To nemohu napsat...Díky,díky ,díky!!!Daja a Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajo, no to je nářez! Tak ať vám to stále šlape a moc často si tu písničku nepouštějte, aby vám nezevšedněla do toho léta:-))
      Ps: Díky za ten hezký komentář v "podezřelém tichu"

      Vymazat
  2. Ditto díky! Hned, jak jsem poprvé v rádiu uslyšela tento song, považuji ho za jeden z nejlepších hitů české popm.v posledních týdnech (snad, protože je tak realistická). Slova, jsou naprosto dokonalá, muzika chytlavá a teď, jsi ji tak báječně napasovala k Dáje:-D, a já si jí mohu v klidu poslechnout, co poslechnout..? vyřvat si u počítače hlasivky, prostě domácí"karaoké":-))), ještě, že tu jsem sama:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renato, já jsem ji dostala odkazem po mejlu před pár týdny, v rádiu jsem ji ještě neslyšela, ale to bude asi tím, že ho poslouchám jen ráno kvůli počasí. Je to bezva text o lásce bez příšerných klišé a kýče, které produkují "rozhlasáky oblíbené kapely". Mohla bych jmenovat z této kategorie jednu moji "velmi oblíbenou" kapelu "beze jména" od našich sousedů. Tu když slyším po ránu v té krátké chvilce, mám skoro zkažený den :-)

      Vymazat
  3. Milá Dittu, děkuji Dáje, že tě inspirovala a tobě, že si ji zveřejnila, je opravdu úžasná!
    Pohodový večer, moc zdravím!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se ti to líbilo :-) Třeba mě Daja, za to, taky bude nosit na rukou :-D To bych jí ale musela rozmluvit, nejsem zrovna éterická bytost.

      Vymazat
  4. Dittko,chci Ti poděkovat,dojala jsi mě a já jsem pouštěla slzy jak hrachy,dojalo mě,že tak vzpomínkový a pro Tebe vzácný recept jsi poskytla mi neznáme blogerce...neboj, jak ho upeču pošlu Tam...kousek....také na Tebe budu poctivě myslet to mi věř!!!!Dnes jsem také byla v nemocnici na kardio...Vím co je to, čekat atd...ale veseleji jak tady čtu já nejsem také nějaká víla a v moři unesu i .....takže i Tebe.Překvapila jsi mě,když jsi květinky vykrajovala do brambory,vidím,že jsi rukodělná a ne že ne!!!!Já si to ulehčím vánočními vykrajovátkámi a ty jsis dala tu práci,jo a máš dobré barvy,TAKŽE KRÁSNÉ POŽEHNANÉ VELIKONOCE,a neboj Daja.Díky moc!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajo, jsem ráda, že se ti to líbilo. Tady jen krátce (poslala jsem ti mejl) - přeji ti, aby si to srdíčko dalo říct a ať máte krásné velikonoční svátky. Ditta

      Vymazat