středa 22. června 2011

mám "hořící srdce"

Mám "hořící srdce" a je to láska na první pohled. Když jsem ho jednou takhle po ránu uviděla, mé srdce vzplálo nekonečnou touhou a neodbytným pocitem, že ho MUSÍM mít, a že pro to udělám vše.
Tak se i stalo a já ho mám a jsem šťastná a doufám, že mi vydrží aspoň do příštího léta a nezahyne mou přílišnou péčí.


Tak tahle všechna klišé jsem nakupila do jednoho odstavce zcela záměrně. V podstatě stačilo napsat, že jsem vyhrála u zahradníka na cestách srdcovku, která byla vyšlechtěna poměrně nedávno. Myslím, že ani není momentálně na našem trhu k dostání.


Srdcovka se jmenuje Dicentra "Burning Hearts" a je vážně moc krásná. Ještě jí hledám vhodné místo na zahrádce a ještě jsem se nerozhodla, kde to bude. Jisté je, že by asi neměla být na přímém slunci stejně jako ostatní srdcovky.


Na zahrádce jsem mívala dvě srdcovky královské. Jedna byla růžovo bílá a druhá jen bílá. Zůstala mi jen ta bílá, ta druhá mi vymrzla před pár lety a ještě jsem si nepořídila nový exemplář.

8 komentářů:

  1. Dittu, je krásné! Hodně pěstitelských úspěchů! Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Dittuš, to jsou krásné kytičky. Přeji ať zdárně rostou. Jinak já mám spojený zážitek s hořícím srdcem (ani jsem nevěděla, že se ji tak říká)z děctví, kdy jsem chodila s babičkou jako malinká do kostela. A kytičky jsme sypali po podlaze z připravených košíčků při tuším květnových bohoslužbách...je to dávno, ale utkvělo mi to v paměti, protože jsem si připadala důležitě. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Dittko,nezdá se Ti ,že těch hořících srdcí je u Vás moc?To Tvé a ještě To v květináči.....!Chci jen říci,že jsem tak nádherné ještě neviděla,jak pojedu do Olomouce na floru budu se dobře koukat,je jako malinké fialové skautské Lilie a to přece musím mít !!!Mám bilé a fialkové,tak ho opatruj a zalévej, většinou nevymrzne ale uschne,tak štěstí Daja.

    OdpovědětVymazat
  4. Heleno, díky. Budu se snažit :-))

    Petro, též ti děkuji za přání pěstitelských úspěchů. Je fajn, že ti to připomnělo zážitek z dětství a zavzpomínala jsi si.

    Dajo, ono to s tím mým srdcem nebude až zas tak žhavé. V Olomouci se podívej, třeba to tam už bude. Prvně byla tahle odrůda na trhu snad někdy v roce 2009. A jestli jsem to pochopila správně, tak máš nějaké pidi lilie - takové jsem ještě neviděla.

    Mějte se všechny pěkně a díky za návštěvu. Jste takové mé stálice. Ditta.

    OdpovědětVymazat
  5. Ať žijí hořící srdce. Moc děkuji Ditto za uvedení odkazu na moje stránky a velmi doufám, že Vám bude srdcovka dělat srdečnou radost.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den,
    zaujal mne jeden z Vašich starších článků o samosběru broskví. Ráda bych se Vás zeptala a poprosila, jestli mi můžete poskytnout adresu nebo nějaký kontakt toho pěstitele. Chtěla bych mamce splnit jeden sen. Přeji příjemný den.
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
  7. Pavle, také doufám, že mi bude dělat dlouho radost, a že ji nesežerou ti odporní slimáci.

    Dobrý den Pavlíno. Samosběr broskví byl v sadech ve směru Slaný - Velvary, konkrétně mezi Blahoticemi a Vítovem. Doufám, že tam bude letos zase. Pěkný den. Ditta.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuji za odpověď, ať se Vám daří.
    Pavlína

    OdpovědětVymazat