středa 8. června 2011

když je po dešti a když slíbím jedno foto

Asi začnu tím slíbeným fotem. Onehdá jsem na blogu u Kateřiny vyhrála přívěšek zahradní konvičky. Konečně mi začal kvést oleandr, tak jsem udělala slíbenou fotku. No, nebylo to zrovna jednoduché. Nějak se mi nedařilo najít ten správný úhel pohledu. Nejspíš za to mohl ten oleandr, protože narostl jinak, než bych potřebovala.



V pondělí nás ten déšť pěkně spláchl, vzduch se vyčistil a kytkám to po dešti slušelo. Neodolala jsem a pár si jich vyblýskla.

kontryhel měkký

pivoňka asi i s mravencem

routa vonná lehce rozmazaná

A nakonec pár zmoklých růží.




9 komentářů:

  1. Dittu, krásně jsi to nafotila...mám zahradu po dešti taky moc ráda...ty kapičky připomínají malé perličky...u nás pršelo dneska, vlastně ještě prší, takový menší přívalový deštík...takže bude vše spíš umlácené a zavalené blátem...ale snad to zahrada zase rozchodí, hlavně že nám voda neublíží (jsme na kopci)...měj se krásně...pá Radka :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Dittu, konvicce to u oleandru moc slusi :o) a je to teda potvurka, kdyz si roste jak chce, ze? Ruzicky jsou nadherne, mam pro ne slabost. Krasny den, Katerina

    P.S.: Hadala jsi spravne, Petka-Vecerka je moje sestricka :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Dittu, konvičku ti v dobrém závidím a trable při focení dobře znám, někdy je to docela legrace ... Fotky mokré zahrady jsou krásné!
    Hezké odpoledne, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Vlaďko, to jsou, máš pravdu :-))

    Radko, díky za pochvalu mého fotoamatérismu.

    Katerino, snazila jsem se, ale kdyz se mi podarilo dostat květy do zaberu, zacala se konyvka vrtet, potvurka. Zdravi te detektiv-amater.

    Heleno, díky za pochvalu. Profík by mi ty fotky nejspíš zkritizoval, ale mě se líbí.

    Děvčata, přeji vám pěkný den a díky za návštěvu. Ditta.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den Ditto,
    moc Vás zdravím a s radostí Vám oznamuji, že jste na mém blogu jako první správně určila rostlinu na fotografii. Proto Vám také právem náleží odměna, kterou jsem slíbil. Pokud by jste si mohla přijet, nebo někoho požádat aby přijel místo Vás, můžete dostat jeden pěkný kousek rostliny, o kterou se soutěžilo. Jedná se o srdcovku Dicentra Burning Hearts. Kvůli bezpečí rostliny nerad posílám poštou, zvláště v teplém letním počasí. V případě, že si rostlinu nemůžete odebrat osobně či prostřednictvím někoho jiného, pošlu Vám poštou sadu zahradnických pohledů vlastní tvorby, které mají trochu netradiční formu. Prosím Vás o zprávu a případně nějakou adresu, na kterou můžu výhru poslat. Děkuji za účast a přeji samé hezké dny. Pavel

    OdpovědětVymazat
  6. Pavel
    P A R Á D A ! :-))
    Pošlu vám email. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Dittuš, moc hezké místo jsi jí vybrala. A fotky oleandru a kytiček jsou moc krásné!! Hezkou sobotu!! ♥♥♥ Peťa

    OdpovědětVymazat
  8. Petro, děkuji za pochvalu. Jinak z tou konvičkou se to má tak, že mi přišla nejlepší kombinace šedostříbrná a bílou, takže to vyhrál ten oleandr. Pěknou neděli. Ditta.

    OdpovědětVymazat