úterý 12. listopadu 2013

z vočí do vočí

Vyfotit černou kočku, jinde než na sněhu, je prakticky nemožné. Zkoušela jsem to mockrát. Vždycky se zdálo, že to bude "to ono" a některá z našich dvou černých koček bude navždy zvěčněna v nějaké pěkné póze. Nikoliv! Skoro vždy "to nevyjde".
O víkendu jsem si všimla, jak si synek civí s kocourem Čertem pěkně z očí do očí, ale než jsem se vzpamatovala, stačila jsem tu jejich pantomimu zvěčnit pouze jednou momentkou.


Bylo to docela legrační. Když František vystrčil trochu víc nos dopředu, Čert to udělal taky. Když vystrčil zase víc čelo jako na trknutí, kocour to zase napodobil. Holt, dělat vopičky, to některým zvířatům jde stejně dobře jako dětem, respektive některým dospělým.



Siouxsie and the Banshees patřila mezi mé oblíbené kapely a kdysi se mi podařilo být i na jejich koncertu v Lucerně a jelikož mají pěknou píseň  "Z očí do očí - Face to face", tak jsem si řekla, že by se sem docela hodila.

A nakonec ...

Nedávno v podvečer se při západu Slunce rozlilo velmi silné načervenalé světlo. Musela jsem to vyfotit. Snad to z té fotky je aspoň trošku vidět.


4 komentáře:

  1. Moment, momentka pravdy:-D
    Ta fotka s tím oranžovo-červeným podbarvením se ti povedla. Je to jako obrázek z knihy pohádek!
    Extra, dnes je to příspěvek, jako z pohádky do pohádky:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, díky za uznání, ale to oranžovo-červené zbarvení bylo ve skutečnosti mnohem silnější, na té fotce to není tak úplně ono.

      Vymazat
  2. Ahoj Dittko,já jen lituji ,že František a Čert nejsou na videu to by bylo něco pro mě! Jsou oba vyfešákováni, Čertík má myslím dokonce rolničku?! Zahradu máš osvětlenou jako na divadle, ohromná podívaná teď na podzimek.Ta píseň mi trošku naháněla husí kůži tak jako ty dušičkové,jsem stršpytel :-)Pa Daja.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dajo. Čert má rolničku, aby drobné zvířectvo (ptáčci a myšky) bylo včas varováno. Asi to moc nefunguje, respektive nezvoní, protože Čert je velmi zdatný predátor. To, že ti písničky nahání krapet husí kůži, je v pořádku. To je známka toho, že jsem vybrala dobře a záměr se povedl :-)

      Vymazat