úterý 9. července 2013

co má společného slavík, bílý kůň a loď ze Saint Malo?

Někdo by to mohl možná i uhodnout, ale nebudu to protahovat. Takže o slavíkovi, bílém koni a lodi jsou moc pěkné písně, které zaručeně znáte a má je na svědomí francouzský zpěvák Hugues Aufray. Jen tak mimochodem: jako hóóódně mladé holce se mi tenhle zpěvák děsně líbil a upřímně, pořád je na svůj věk (požehnaný) velmi "šik".


Tu o slavíkovi poznal určitě každý. Nejčastěji jsme ji vyřvávali na chmelu, když už jsme byli v lehce podroušeném stavu.

Tu o bílém koni asi nebude znát každý, ale taky se hodně hrávala na chmelech a u táboráku.

http://youtu.be/H817pSQS5nA

Nakonec tu je ta námořnická a tu musí znát taky snad každý a tahle verze musela být natočená někde u nás, odhaduji v Chuchli.

http://www.youtube.com/watch?v=uqNbbzTqM1c

5 komentářů:

  1. Tak tento bělovlasý pán stále i ve svém požehnaném věku je fešák. Jako častý host TV mi dělá vždy radost, miluji jeho písničky!!! Děkuji za probuzení "slavíkem" a už na mě čeká "bílý kůň", abych naklusala do ruchu života a nechala odplout moje toulavé myšlenky lodí ze "St. Malo":-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tvoje komentáře nemají chybu. Říkala jsem si, že když nikoho nepotěším, tak tebe snad určitě :-)

      Vymazat
  2. Ahojky Dittko,vehnala jsi mi slzy do očí.To víš sentimentální stará bába .Moje vzpomínky na koňská léta nevymizela....ty písničky se zpívaly na každěm dostihu! Zase jsi se trefila...páčko...Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak za A: Tak stará bába zase nejsi! A za B: Jsem ráda, že jsem nakopla tvé vzpomínky, ale ty tvoje slzy jsem neměla v plánu :-)

      Vymazat
  3. Jsem ráda, že jsem potěšila (skoro) celou rodinu. Jinak, taky mě ty písničky hodí aspoň na chvilku zpátky do dětství.

    OdpovědětVymazat