pondělí 1. dubna 2013

šleháním zadků proti celulitidě


Českomorovská akademie aplikované vědy (ČMAAV) přišla nedávno s významným objevem, který by mohl zamotat hlavu výrobcům různorodých přípravků, které ženy používají v boji proti celulitidě. Tento objev se nespíš stane předmětem vášnivých debat všemožných genderových institucí (GI). Objevem totiž není nic jiného, nežli každoroční vyšupání ženského pokolení vrbovou pomlázkou. Pro GI to je ale nedůstojná a ponižující praktika, která ženám a dívkám bere jejich prostor pro sebeurčení a pozici ve společnosti a pro farmaceutické a kosmetické firmy to může znamenat obrovské finanční ztráty.
Tyto nadnárodní firmy spolu s GI údajně chystají žalobu k soudnímu dvoru Evropské unie, protože ta je známa tím, že naslouchá kdejaké volovině a uděluje pak členským státům za to pokuty a zakazuje kde co, takže dotyčné instituce by mohly mít velkou šanci uspět a šupání pamihodou zakázat. Je s podivem, že na jednu stranu se snaží regulovat různými nařízeními třeba spotřebu cukru, protože jsme tlustí a navíc obézní a na stranu druhou, když jednou v roce poskakujeme na čerstvém vzduchu a necháme si prokrvit šleháním zadní partie těla a ještě grátis, tak to taky vadí.
Dalším nepříjemným průvodním jevem této kauzy je i fakt, že ČMAAV na výše zmíněný průzkum čerpala granty z EU a několika  ministerstev a teď jí hrozí, že peníze bude muset vrátit. Souhrnná částka je poměrně vysoká, skoro 10 mil. eur, které rozhodně akademie nemá, protože je maximálně využila při objevování převratného anticelulitidního objevu.
Nechme se překvapit, jak celá kauza dopadne a v případě, že se bude schylovat k vyvíjení tlaku k navrácení grantů ČMAAV, pojďme demonstrovat jeden pátek do Bruseli (pokud se vám při čtení Bruseli vybaví pr..li, tak to je v pořádku) a ten další pátek do Strasbourgu. Většina evropských poslanců je v pátek stejně už doma, takže je hulákání pod okny nebude rušit v jejich ouřadování a vymýšlení dalších nesmyslností.
A co dodat na závěr, snad jen:

Ven, ven, blechy ven a vajíčka do košíčka sem.


A na úplný konec dnešního příspěvku něco, co není tak úplně aprílovou zprávou.

dnešní pohled z okna a to taky není apríl

6 komentářů:

  1. Ahoj Dittu při závěru velikonočních svátků. Ten aprílový článek o anticelulitídové terapii se ti fakt povedl !
    Jaromila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaromilo, díky. To potěší, když se jeden nemusí chválit sám :-)

      Vymazat
  2. Dittko,jsem rozpálená zuřivostí do běla!Kdyby to snad měla být pravda tak .....věřím ale,že je to apríl!Vajíčka máš moc hezká,moc se mi líbí jemná barevnost!U nás je po kolena sněhu .Někdy to hodím do blogu!Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajo, snad tam u vás moc nezapadnete, dopravní informace po ránu bývají dosti neradostné. Jinak, pokud se chceš ještě krapet "pobavit" nad realitou, tak tady je něco:
      http://www.youtube.com/watch?v=s8TLI8bZGz8&list=PLA8E86FFAEB4B48EA&index=12

      A ještě něco ve větším výběru:
      http://www.youtube.com/playlist?list=PLA8E86FFAEB4B48EA

      Vymazat
  3. Někdy mám při čtení nebo poslouchání různých zpráv, že je apríl každý den...Bohužel, ne!
    Pohodový večer, Dittu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, taky mám pocit, že žijeme v každodenním aprílu a je to spíš k pláči než k smíchu. Užij si zbytek týdne, nejlépe bez toho "každodenního aprílu".

      Vymazat