sobota 3. prosince 2011

víno, milé děti, je z ...

No přeci z auta. Kdo to do této chvíle nevěděl, nechť se pozorně začte do textu na přiložené fotografii.

Ten náš jazyk (momentálně nemám na mysli ten v ústech) nás dokáže někdy docela potrápit a kouzlo nechtěného, v tomto případě snad,  je na světě.
Často nám dojde, že nás náš jazyk tak trochu zradil, když jsme z pusy vypustily třeba dvojsmysl, nejlépe z kategorie "lechtivý", až když okolí vyprskne smíchy a vy marně přesvědčujete, že jste to takhle nemysleli.


Nějak máme v poslední době štěstí na soukromé letáky zajímavého obsahu, vhozené do schránky a musím konstatovat, že mě tito autoři reklamy na prodej svého zboží, nijak zvlášť nepřesvědčí o tom, abych si u nich něco koupila a už vůbec ne "víno z auta". Rovněž terminus technicus "unikátní vína" z auta mě tedy nepřesvědčí, abych popadla šrajtofli a pelášila u nich utrácet. Možná jsem ale jen krapet nedůvěřivá, nebo si nechci lít do svých útrob kdejaký mok jenom pro to, že mi ho někdo přinese až ke dveřím a moc mě to nestojí.

5 komentářů:

  1. Ditto, správná předtucha, nekupovat víno z auta! Vždyť je to asi 10 let co byla aféra v Rakousku, kde objevili, že jisté druhy vína, byla ředěna nemrznoucí směsí do ostřikovače aut:-( Třeba se jim podařilo někde vyšťourat zbytek, a šikovně mlží s titulkem "Víno z auta". Pak by si zákazník, ani nemohl nárokovat reklamaci:-D !

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé Dittu, ty si mě tedy pobavila! Ale jinak jsem na tom stejně jako ty, jsem nedůvěřivá :o) A máš pravdu, na těch letáčcích nebo na vývěsních tabulích restaurací jsou někdy jazykové skvosty :o)
    Pohodový večer přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. A do třetice já,také se nehrnu do pojízdných aut abych si koupila bečku vína,mám totiž jen jedinou značku co piji a nemohu jinak,ale češtinu miluji jako perfektně zábavnou dvojsmyslnou,to nemá nikdo...Takže auto vínem si nepřipijem,posílám pozdravení, Daja

    OdpovědětVymazat
  4. Lezarts:
    No jo, na tu aféru si manžel vzpomíná. Prý to lili i do lepších lahvovaných vím. Prý to dělali i někteří vinaři u nás.

    Helena:
    Češtin je holt češtin, a když si to někdo neumí po sobě přečíst a trochu u toho zapřemýšlet, tak se druzí aspoň pobaví - ach,ta škodolibost.

    Daja:
    Tak ty jsi takhle konzervativní! Já mám oblíbené asi tak 3 značky, ale nejsem až zas taková konzerva, a když je to víno dobré vychrupnu ho též. Značka neznačka :-))

    Moc vás zdravím a přeji pěkný víkend nebo weekend?!

    OdpovědětVymazat
  5. Dittko, něco jsem Ti pisla u mě...Daja

    OdpovědětVymazat