sobota 16. července 2011

kam Zuzana nemůže, nasadí Čerta

Zuzana a Čert jsou na domácí půdě takřka nerozluční kamarádi.

rozprava
Zuzana má samozřejmě mimo svůj domov jednu velkou kamarádku Kačku (hnědá labradorka), protože si potřebuje někde pořádně poklábosit a na to Čert opravdu moc není. Ale doma jsou velcí přátelé.

na hlídce
Tedy, až na jednu výjimku. To je v případě, že Zuzana dostane k večeři nějakou moc velkou dobrotu.
Když pak Čert strčí svůj čumes do její misky, Zuzana ztuhne, lehce zvedne hlavu a mírně, ale opravdu jen mírně jí natočí směrem k Čertovi a hypnotizuje ho pohledem. To většinou zabere a kocour poodstoupí, ale za chvíli se přikrade, rychle sebere granuli a slupne ji.

společná večeře
Někdy ale musí Zuzana přitvrdit a pronikavý pohled vystřídá zavrčení a Čert se odebere někam stranou a čeká, zda něco nezbude. Občas to je Zuzaně jedno a nechá Čerta strčit hlavu do misky se žrádlem a pak si pochutnávají společně.

zasloužený odpočinek
Jejich nejoblíbenější činností je vzájemné "ožižlávání", které probíhá za naprostého ticha, žádné mňouknutí ani žádné štěknutí. Někdy si ještě Čert vzpomene na kotěcí období a věší se Zuzaně na ocas a na nohy a při tom ji zuřivě kouše. Ještěže se jí už nepřicucává k cecikům, jak to dělal ze začátku, když jsme si ho přinesli domů a on byl zvyklý na mléko od kočičí mámy.

polední siesta
Ještě malá poznámka nakonec. Zuzana nikdy nic nerozžvejkala, vyjma věcí které jí Čert shodil ze stolu, když jsme nebyli nablízku.

9 komentářů:

  1. Hoj, Dittu !
    Můžu říct, že bez zvířátek by bylo na světě velice smutno....
    .....teď šla kolem moje mladá a vyjukla : jé to só pěkný hodinky, takový lajdácký, jak kdyby to malovalo děcko z první třídy.....(měla na mysli tvůj přesný čas na levoboku :-D )
    Měj se pěkně
    Jaromila

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Dittko,pěkné nedělní odpoledne,tak jak u Tebe,tak to vypadá u nás!Jen v jiných barvách.No a já se válím u receptáře.Jsem ráda,že líná nejsem v naší rodině jen já....Daja

    OdpovědětVymazat
  3. Dittu, to jsou úžasný fotky! Co si asi tak povídají...Máš štěstí, mohla by si taky být doma pořád jako na bitevním poli....
    Měj hezký večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Dittu, krasne souzneni. Bilej a cernej, to je jak jing a jang :o) Krasny den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  5. Jaromilo, s těmi zvířátky máš pravdu - občas je to lepší než film v tv. Ty hodiny jsem vybírala stylem simpl blog - simpl hodiny :-))

    Dajo, u vás ale těch zvířátek bude asi krapet víc. Během doby jsem zaznamenala navíc koně a stračenu.

    Helčo, taky by mě zajímalo, co se jim společně honí v hlavinkách. Jinak bitevní pole máme občas mezi kočičandama (Honzina s Čertem).

    Katko, je to tak, pěkně se doplňují a je to legrace je pozorovat.

    Děvčata, mějte se hezky prázdninově. Zdraví Ditta.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek, moc mě pobavil. Jestlipak už Zuzi s Čertem pekli dort?
    Roztomilá dvojice. A pak prý že jsou psi na kočky jako čerti ;-))! Je vidět, že tomu může být přesně naopak.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  7. Vivi, děkuji za pochvalu. To potěší. Dort ještě nebyl na programu, ale zrovna včera jsme doma našli rozžvejkanou dřevěnou tužku a rozcupovanou papírovou roli kuchyňských utěrek.

    OdpovědětVymazat